Mi is az a dolce vita?

A dolce vita jelentése: édes élet. E dallamosan csengő olasz kifejezés mindenkiből más érzéseket vált ki és talán innen a Kárpát-medence kellős közepéről nem könnyű megérteni e szavak valódi jelentését.

Ha olasz földre érkezel, az érzés azonnal magával ragad. Azok, akik már jártak Olaszországban szemüket becsukva gondolatban újra a szűk, sikátoros, macskaköves utcákon találják magukat, hallják az olaszok pörgős, temperamentumos beszédét és érzik a gőzölgő pizza vagy az utánozhatatlan espresso illatát.

 

A dolce vita alapja a tisztelet, a szeretet és a hála.

Hagyományaik őrzéséről minden generáció feltétel nélkül gondoskodik. Ebben az országban minden napot nyitott szívvel és érzésekkel élnek meg, kihasználva és kiélvezve az élet minden apró örömét. Érzéseiket nem rejtik véka alá, az örömöt és a bánatot is teljes szívükkel élik meg, probléma esetén közösen keresnek megoldást. Az olasz nyelv dallamossága mellé aktív artikuláció és gesztikuláció is társul, az olaszok egész testükkel beszélnek, nyomatékot adva legmélyebb gondolataiknak is.

 

Nem sajnálják az időt szeretteikre áldozni, és igyekeznek ebből minél többet a családdal és a barátokkal tölteni. Imádnak ízletes ételeket enni, nagyokat beszélgetni és finom italokat fogyasztani, s miközben hangosan, egymás szavába vágva beszélnek, mégis meghallják és megértik azt, amit a másik fél mondani kíván. Beszédes, hogy ismeretleneknek is ugyanolyan hálával tudják megköszönni a segítséget és ugyanolyan alázattal kérnek mint közvetlen családtagjaiktól.

Ők már megtanulták észben tartani azt, amit mi magyarok és sok más nép szerte a Világban gyakran elfelejt: egy életünk van. Ha ennek az életnek minden pillanatát és részét kihasználva éljük, az már szinte a dolce vita!

Neked ajánljuk

-20%
barna
Original price was: 23 990 Ft.Current price is: 19 192 Ft.
-20%
fehér
Original price was: 12 590 Ft.Current price is: 10 072 Ft.
-20%
kék
Original price was: 25 190 Ft.Current price is: 20 152 Ft.
-20%
fehér
Original price was: 18 890 Ft.Current price is: 15 112 Ft.