Minták útvesztőjében! Gyere, mutatom az utat!

 

Testalkatunk, magasságunk és színtípusunk határozza meg, hogy mekkora méretű, milyen típusú és színvilágú minták lesznek igazán testhezállók számunkra.

A törékeny típusokon nem mutatnak jól a nagyméretű minták, mint ahogy a teltebb/magasabb alkaton sem előnyösek a finom, apró motívumok.

 

Karcsú, kisebb magasságú alkat esetén válasszunk inkább kicsi/apró, de maximum közepes méretű mintákat.

 

Ha átlagos méreteink vannak, akkor a közepes nagyságú vagy kisebb motívumokkal mintázott darabokat részesítsük előnyben.

Amennyiben teltebb alkattal vagy nagyobb testmagassággal rendelkezünk, akkor a

minták is nyugodtan igazodhatnak ehhez. Bátran válasszunk feltűnőbb, nagyobb mintákat, mert a kis cuki díszítések nem fognak érvényesülni rajtunk.

 

Az előzőekben felsoroltak csak az alapot jelentik. A mintáknak rengeteg fajtája létezik és természetesen a színtípusunk és a személyiségünk is befolyásolja, hogy mennyire lesz tökéletes az összhatás.

 

A tavasz típusok meleg árnyalatú, világos és élénk színei az évszak üdeségét és frissességét idézik meg. A virágos minták fejezik ki leginkább a bennük rejlő érzékeny nőiességet.

 

Az ősz típusok az őszi erdőt idéző meleg, aranyló árnyalatokban tündökölhetnek igazán. Minták szempontjából igazán szerencsésnek mondhatják magukat.

Bátran viselhetnek – a színviláguknak megfelelő – állatmintás darabokat, kockásat, katonai mintásat, egzotikus, trópusi, etno, bohó vagy éppen folklór vagy szafari mintásat.

 

A nyár típusok hűvös eleganciáját tükrözik finom, világos, hideg árnyalatú tört színeik is. Mintáikra a visszafogottság jellemző, hagyják érvényesülni viselőjüket.

 

A drámai és extravagáns tél típus a kontrasztok királynője. Színei hidegek, sötétek és élénkek. Feltűnő, vibráló minták és erőteljes színkontrasztok teszik igazán ellenállhatatlanná. Az ősz típusokhoz hasonlóan bátran viselhet állatmintás darabokat, a neki megfelelő árnyalatokban.

A végére hagytam a legizgalmasabb kérdést…

Viselhetünk-e mintásat mintással?

Bizonyos „szabályokat” figyelembe véve, természetesen. Már régen megdőlt az a vélekedés, hogy mintásat csak egyszínűvel kombinálhatunk.

Ügyeljünk arra, hogy vagy a színek, vagy a minták harmonizáljanak egymással a szetten belül.

A kisebb mintákat párosítsuk nagyobb léptékűvel, sőt akár a pöttyöset a csíkossal is viselhetjük, ha odafigyelünk a színharmóniára és az arányokra.

Izgalmas végeredményt kaphatunk, ha virágmintát párosítunk tengerészcsíkossal.

Keressük a hasonlóságot a két mintás darab között a színek tekintetében.

Ez az irányzat igényel némi stílusérzéket,

hogy ráérezzünk az ízére. Ha nem érezzük magunkénak, kezdhetjük azzal is, hogy a kiegészítőink erejéig merészkedünk az ismeretlen terepre.

 

Szeretettel,

Szilvi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neked ajánljuk

-20%
barna
Original price was: 23 990 Ft.Current price is: 19 192 Ft.
-20%
fehér
Original price was: 12 590 Ft.Current price is: 10 072 Ft.
-20%
kék
Original price was: 25 190 Ft.Current price is: 20 152 Ft.
-20%
fehér
Original price was: 18 890 Ft.Current price is: 15 112 Ft.