Mila d’Opiz a természet, a tudomány és a svájci minőség szimbóluma a legmagasabb minőséget képviseli a professzionális bőrápolásban.

Emilie Opitz-Altherr bőrgyógyászokkal együttműködve 1938- ban fejlesztette ki első kozmetikumát. Ma is családi tulajdonban lévő Mila d’Opiz saját kutató- és fejlesztőlaborral és csomagoló üzemmel rendelkezik. Ma már 38 országban van jelen.

Mila d’Opiz kutatócsoportja neves egyetemekkel és kutatóintézetekkel folyamatosan tartja a kapcsolatot, így a legújabb dermatológiai kutatásból nyert ismerteket felhasználva állítja össze termékeit.

Mila d’Opiz összetevőkben elsősorban a növényi kivonatokat és azok együttes hatását részesíti előnyben, de nagy hangsúlyt fektet a legújabb technológiák alkalmazására (nano- és peptidtechnológia), hogy minél innovatívabb hatóanyagokat állítson elő. A tudományos munka mellett a felhasználók kívánságai, igényei is fontosak. Mila d’Opiz gyorsan és flexibilisen tud igényt kielégítő termékeket előállítani, magas minőségi szinten. A kabin kezelések hatása, a saját vizsgáló laborban állandó ellenőrzés és újítás alatt áll. A termékfejlesztésnél az új receptúra ugyanolyan szigorú szabványok alá esik, mint a pharma területen.

Mila d’Opiz termékek azon a kevés kozmetikai márkák közé tartoznak, amelyek az ISO 9001 szabvány alapján készülnek. ISO 9001 egy nemzetközileg elismert minőségi szabvány, helyi, technikai és higiéniai követelményeknek kell eleget tenni. Minden egyes gyártási művelet szigorúan meghatározott előírások és ellenőrzések alá kerül, csak a válogatott, legjobb alapanyagok kerülnek feldolgozásra. Minden gyártási fokozat állandó analítikai és mikrobiológiai ellenőrzés alatt áll.

Szabadalmaztatás előtt a termékek alapos, laborban végzett, vizsgálaton mennek át. Mila d’Opiz garantálja a kozmetikai termékek maximális minőségét. Mind alapanyag nyerésnél, mind a gyártásnál a legmagasabb környezetkímélő követelményeknek felel meg.

Mila d’Opiz kutatómunkájáért elismerést is kapott. The Skin Whisperer termékcsalád 3 Beauty Oscar díjat nyert, 2013-ban a legjobb anti-ageing összetevők kategóriában, 2014-ben a legaktívabb összetevők kategóriában, 2014-ben a leginnovatívabb kategóriában. Phyto DS Forbidden szerum pedig 2016- ban European SPA & Health Award” leginnovatívabb termék díjat nyerte el Svájcban. A legnagyobb elismerés az elégedett felhasználók.